Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

donderdag 9 april 2020

Wandelgids 'Het Vallei en Eempad'

Deze week ‘overhandigt’ rasverteller en wandelfanaat Fokko Bosker zijn nieuwste wandelgids aan directeur Gastvrije Randmeren Rita Braam in de polder Arkemheen.

In Het Vallei en Eempad trekt Fokko Boster zijn stoute loopschoenen weer aan, en is dit keer op ontdekkingstocht in het midden van het land. In de prachtige Gelderse Vallei en de open Eempolders raakte hij bevangen door het wonderschone landschap; het kostte dan ook geen moeite om schitterende wandelingen te beschrijven met veel informatie over natuur en cultuur. (Waaronder het stoomgemaal).

Het landschap van de Gelderse Vallei en het Eemdal lijkt geschapen voor de langzame tred van de wandelaar: het levert een dwarsdoorsnede op van al het schoons dat Nederland de voetreiziger te bieden heeft. De beboste flanken van Veluwe en Utrechtse Heuvelrug met hun hoogten, de stroomdalen, de weiden, monumentale steden en dorpen, het coulisselandschap, moerassen, landgoederen en heide en zandverstuivingen.

De Eem als gids en metgezel ontpopt zich als een stroom vol verhalen. Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland en de stuwwallen delen een gezamenlijke ontstaansgeschiedenis. Het Vallei en Eempad knoopt al deze parels aan elkaar via 400 kilometer onverharde paden, landwegen en lanen.

Verkrijgbaar via de boekhandel en www.noordboek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten