Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

maandag 11 maart 2019

Klaar voor het nieuwe seizoen

Zaterdag 9 maart heeft het stoomgemaal voor het eerst gedraaid. De vrijdagmiddag en -avond werden benut om het eerste vuur in de ketel te maken en zo druk op te bouwen voor het proefdraaien. Voordat ± 7.000 liter water aan de kook is gebracht waren wat uurtjes stoken nodig.

De foto links is gemaakt tijdens het voorstoken op de vrijdagavond. De machinekamer bij avond geeft een mooie nostalgische sfeer terug in de tijd.

Tijdens dit weekend zijn er twee video's gemaakt en deze zijn terug te vinden op het YouTube kanaal van het stoomgemaal Arkemheen.

Klik hier voor het YouTube kanaal


Op zaterdagochtend vulde de parkeerplaats bij het stoomgemaal zich spoedig met vrijwilligers die de eerste start van de stoommachine graag wilden meemaken. Uiteraard werd het door de drukte ook al gauw een gezellige aangelegenheid en werden gelijk diverse afspraken voor het komend seizoen gemaakt.

Achter de schepraderen zijn de vrijwilligers bijna klaar met het deels vernieuwen en opknappen van de brug met hekwerk. De planning is dat eind van deze week het project kan worden afgerond.

We kunnen terugkijken op een geslaagd proefdraaien in de wetenschap dat de stoominstallatie klaar is voor het nieuwe seizoen.



De vrijwilligers van het stoomgemaal staan voor u klaar dit seizoen.
We beginnen met de eerste maaldag op 22 april met als thema "Paaseimaaldag".

1 opmerking:

  1. Its like you learn my mind! You seem to understand so much
    approximately this, like you wrote the ebook in it or something.
    I think that you could do with some p.c. to drive the message home a little bit, however other than that, that is fantastic blog.
    A fantastic read. I'll definitely be back.

    BeantwoordenVerwijderen