Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

donderdag 15 juni 2023

Vrijwilligers gezocht

In de mooie polder Arkemheen staat het stoomgemaal. Al vele jaren staan hier vrijwilligers klaar voor de bezoekers. Misschien bent u wel eens bij ons langs geweest en heeft u getwijfeld of u zelf geen vrijwilliger wilt worden. U bent van harte welkom om eens te vragen naar de mogelijkheden of een keer mee te lopen.

De invulling van het werk kan heel breed gezien worden. De één houdt van stoom en gaat zich bezig houden met de stoomketel en/of stoommachine.

Stoker: de stoker is druk met de stoomketel. Deze moet langzaam op druk gebracht worden. Tijdens 'Maaldagen' kunnen vragen gesteld worden door bezoekers waar u het gesprek mee aangaat.

Liever aan het sleutelen achter de schermen, ook dat kan aangezien de stoominstallatie onderhoud verdiend. 
In het bezoekerscentrum vindt u bij het naar binnen lopen de keuken. Hier staan enthousiaste vrijwilligers klaar voor de bezoeker voor een versnapering of om vragen te beantwoorden.

Houd u van een gezellig praatje?

Tijdens 'Maaldagen' staat onze entreekassa buiten. Vanaf hier krijgen bezoekers hun entreekaart en eventueel uitleg over activiteiten op het stoomgemaal


Aangezien het stoomgemaal al een aardige leeftijd heeft mogen bereiken en in weer in wind staat heeft het flink onderhoud nodig.

Van schilderen tot opknapwerkzaamheden en zelfs restauratieprojecten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

Dit alles wordt gedaan in een gezellige sfeer waar vooral tijdens de koffie veel wordt gelachen.

Nieuwsgierig geworden?

U bent van harte welkom tijdens onze openingstijden of anders via onze contact pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten