Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

maandag 23 mei 2022

Hemelvaartsmaaldag

Stoomgemaal Arkemheen is op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei van 11-16 uur onder stoom. Het water wordt door de grote schepraderen uit de polder geschept. Het is steeds weer een schitterend gezicht om alles gesmeerd te zien lopen. De stoker en de machinist leggen graag uit hoe hun stoomgemaal werkt. Vraag gerust!

Kinderen kunnen om 13 uur mee op pad. Met de verrekijker in de aanslag gaan we vogels spotten en luisteren naar een concert. Hoeveel vogels zwemmen er in het Nuldernauw?

Zien we de rietvogels ook of horen we ze alleen. We komen vast ook nog vreemde vogels tegen.Wat vond jij de vreemdste vogel? Terug in het bezoekerscentrum gaan we die knutselen, tekenen of verven. We zetten onze fantasie aan het werk.

Buiten en in het bezoekerscentrum, beneden en boven zijn allerlei kunstwerken van deelnemers en docenten van Kreativiteitscentrum De Brink. Zij bestaan 50 jaar en hebben een schitterende expositie neergezet met als thema Polderkunst.

Natuurlijk is er ook een letterspeurtocht met een polderprijsje als het goede woord geraden wordt. Stoomboot Johannes ligt aan de steiger om met liefhebbers het ruime sop te kiezen. Schipper Kees vaart en vertelt. Een halfuurtje over het Nuldernauw.

Er is weer genoeg te zien en te doen in de polder Arkemheen!
Foto met dank aan Nel Bekema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten