Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

zondag 3 april 2022

stoomgemaal Arkemheen draait weer

Zaterdag 26 maart kwam er rook uit de schoorsteen. De ketel was goed opgestookt; de stoomketel op druk en de stoommachine zorgde dat de buitenschepraderen draaiden. De machinisten en stokers controleerden alle pakkingen. Het liep allemaal gesmeerd.

We zijn op stoom!

Zonder vrijwilligers geen draaiend stoomgemaal.

Vanaf 1 april zijn we weer open voor publiek.
Van dinsdag tot vrijdag van 10-16 uur
Op zaterdag van 10-13 uur staat de koffie klaar. Op zondag en maandag is het gesloten.Maandag 18 april, Tweede Paasdag staat het stoomgemaal voor publiek onder stoom. En zo volgen er nog 9 maaldagen: 14 en 26 mei, 6 juni, 2 en 16 juli, 13 en 27 augustus, 10 en 24 september. Tijdens de maaldagen is de toegang 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Anders is de entree gratis, maar een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op iedere maaldag is er wel wat extra’s te beleven.
- 26 mei is er een vreemde vogeldag
- 13 Augustus is de Ministoomdag en staat alles onder stoom!
- 10 september is het Monumentendag met een duurzame ambachtenmarkt en Puttense boerendansers.

In de voormalige kolenloods is een modern bezoekerscentrum gevestigd. Hier vind je alles over erfgoed en de omliggende natuur. Van 22 april tot 2 juli viert Kreativiteitscentrum De Brink haar

50ste verjaardag met een gevarieerde expositie met Polderkunst als thema. In deze periode zijn er creatieve workshops voor jong en oud. Meer informatie www.debrink.org

Van 5 juli – 1 oktober inspireert Tera Dijkhuizen met haar schilderijen ‘Ruimte in de polder’.

Alle groepen 7 en 8 van de Nijkerker basisscholen komen in september en oktober het stoomgemaal bezoeken om het programma ‘Droge voeten in de polder’ te volgen. Hiervan maken ze een korte fotoreportage die wellicht volgend seizoen wordt tentoongesteld. Andere scholen zijn ook van harte welkom; we zijn meerdere educatieprogramma’s en anders worden ze op maat gemaakt.

Kom eens stoom afblazen en ervaar de polderrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten