Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

donderdag 15 augustus 2019

Impressie Ministoomdag 2019

Zaterdag 10 augustus was het jaarlijks terugkerend evenement genaamd "Ministoomdag" op het stoomgemaal.

Dit jaar waren de weersverwachtingen niet erg positief. De wind waaide behoorlijk in de polder Arkemheen en de luchten waren dreigend. Gelukkig was de gezelligheid er niet minder om.

Op het terrein voor het stoomgemaal stonden diverse stoommachines zoals u ziet op de foto. Met een stoomlocomobiel werd een puinbreker aangedreven en vervolgens met de stoomwals ingewalst.

Hieronder een kleine impressie van de dagStoomsleepboot ´Adelaar´ was ook dit jaar weer van de partij en heeft vele bezoekers een rondje meegenomen over het Veluwemeer. Deze havensleepboot had geen last van de wind.

De Stoomwals ´De Gebroeders´ van de firma Dura Vermeer is op vrijdag vanaf Eembrugge op eigen kracht naar het stoomgemaal gereden. Op zaterdag heeft de wals laten zien hoe vroeger het puin werd ingewalst. Na het evenement is de wals weer teruggereden naar de asfaltcentrale te Eembrugge.

Stoommodellen waren te zien rondom het stoomgemaal. Er waren twee treintafels opgezet waar de nodige treinen hun meters maakten. Ook radiografisch bestuurbare boten hadden een eigen stand.

Vanaf het stoomgemaal reden er twee stoommodellen rond waar kinderen op mee mochten. Bij het kleine steigertje naast het stoomgemaal lagen twee stoomsloepen, waarvan er één rondvoer.
Deze foto is gemaakt door Harry van 't Veld, waarvoor dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten