Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

donderdag 2 mei 2019

Maaldag op Nationale Molen-en gemalendag

‘Meimaand…fietsmaand’,  Nationale Molen-en gemalendag, Nationale Vogelweek en bijna Moederdag: al deze festiviteiten worden op 1 dag gevierd in de polder Arkemheen.

Zaterdag 11 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout (1882) van 11-16 uur onder stoom. Terug in de tijd met verhalen van toen in geuren en kleuren.

Voor fietsers is er een mooie fietstocht van 17-20 km uitgezet langs fietsknooppunten, met een overtocht, over de oude (1356) en de nieuwe polder (1967). www.meimaandfietsmaand.nl

Toegangsprijs voor deze maaldag zijn €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen t/m 14 jaar.


In de oude kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum te bewonderen/ontdekken met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op de zolder is de tentoonstelling ‘ VEERkracht’ ‘van deelnemers van Boogh uit Amersfoort te zien. Boogh biedt dagbesteding aan mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Kijk en luister ook naar de vogels in de polder. De rietvogels zingen het hoogste lied en zijn druk met broeden evenals de fuut, grutto en tureluur. De kievit en de grutto zijn al met de opvoeding van de kuikens bezig. En de ganzen hebben de kinderopvang weer geopend.
Voor kinderen is er een letterspeurtocht en ze kunnen een ‘natuurlijk polder’ moederdagkadootje maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten