Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

vrijdag 31 augustus 2018

Gezellige oude ambachtenmarkt in polder Arkemheen

Bij het stoomgemaal Arkemheen vindt zaterdag 8 september van 11 -16 uur voor de elfde keer een gezellige oude ambachtenmarkt plaats. 
Van palingroken tot bonbons, van wol spinnen tot vilten , van kaas maken tot schiemanswerk, van sieraden maken tot inmaken en van houten sculpturen tot de Wereldwinkel. Er worden diverse kleine workshops gegeven; ook voor kinderen.

Jan Prins, de mandenmaker uit Hooglanderveen, is ieder jaar van de partij. Hij vindt het een gezellige sfeer en als mensen vragen of hij de manden zelf maakt dan komt zijn slogan; ‘Deze manden zijn niet gemaakt door kinderen uit Taiwan, maar gewoon door Jan.’ Hij zoekt nog een opvolger.


In de middag zorgt accordeonist Peter voor een Europees en maritiem tintje met Franse chansons en zeemansliederen. Je mag meezingen.
                                                
Het stoomgemaal is deze dag  in werking en stoomt er lustig op los. De stokers kunnen je alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen. De entree is deze dag gratis; het is namelijk ook Nationale Monumentendag met als thema: ‘Europa’. Weet jij alle vlaggen van de Europese landen?

Graag tot zaterdag 8 september op het stoomgemaal Arkemheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten