Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

woensdag 16 mei 2018

Pinkstermaaldag bij stoomgemaal

 Kom 21 mei naar de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud op Tweede Pinksterdag.

Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt.
Cultuurhistorie ten top! Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken.

Er bloeit van alles op de dijk. Doe mee met de fotowedstrijd ‘Planten in de polder’ en win een natuurfotografieworkshop of een schitterend fotoboek.


Om 12 uur wordt de luisterplaats in werking gezet door Robbert van der Horst. De luisterplaats Zout is een prachtig object waar je met twee personen in kan zitten. Je hoort een bijzondere geluidsvertelling met verhalen en geluiden uit de eeuwenoude Arkemheense polder bij Nijkerk. Luisterplaats staat op het pad naar het prachtige Stoomgemaal Arkemheen vanaf 21 mei tot 23 september. De polder komt tot leven!

Bij de voorstelling Zout is de luisterplaats het vertrekpunt. Het object staat nu op wielen en is een rijdende radiozender geworden. Het publiek loopt samen met de radio-archeoloog door het gebied en ziet en hoort de oude verhalen en nieuwe ontmoetingen tot leven komen. Het is een avontuur voor jong en oud. Voorstelling op 7/8 14/15 en 21/22 juli om 14.00 uur. www.radiobaken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten