Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

vrijdag 11 mei 2018

Nationale Molen-en Gemalendag 12 mei

In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum Arkemheen te bewonderen met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Je kunt  een vos aaien en allerlei vogels die in de polder voorkomen. Op de zolder is de fototentoonstelling ‘ Acht burgemeester, twee diva’s en een chauffeur’ van Het Wilde Oog te bewonderen.

In het kader van de Week van ons Water is het waterschap Vallei en Veluwe present met de klimaattafel wateroverlast. D.m.v. proefjes zie je wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en wat je er aan kan doen.

Het KikkerPad voor kinderen van 4-8 jaar is uitgezet. Ga mee met Kees de Kikker en Paula Pad. Tien opdrachten over de kikker en de pad met als laatste opdracht slootje vissen.

Om 10.30 uur opent Nel Bekema, de moeder van de polder, Nels vogelparade 100% Arkemheen. Langs de rietkraag staan 35 foto’s met vogels die allemaal in de polder Arkemheen voorkomen. Ken je ze allemaal? En wie weet spot je ze in het echt.
De rietvogels zijn druk met broeden evenals de fuut, grutto en tureluur. De kievit en de grutto zijn is al met de opvoeding van hun kuikens/pullen bezig.


Het water dat wordt weggeschept door het grote scheprad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten