Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

donderdag 31 augustus 2017

Gezellige oude ambachtenmarkt in polder Arkemheen

In en om het stoomgemaal Arkemheen vindt zaterdag 9 september van 11:00 -16:00 uur voor de tiende keer een gezellige oude ambachtenmarkt plaats.

Van palingroken tot glas in lood, van wol spinnen tot vilten , van kaas maken tot netten boeten, van sieraden maken tot manden vlechten. Er worden diverse kleine workshops gegeven; ook voor kinderen.

Speciale gast is Peter van Hal met zijn doka op wielen. Hij maakt  portretfoto’s en drukt deze via de collodion methode ter plekke af. www.beeldspraakfotografie.nl 
Op de zolder is de expositie ‘Project Reijnout’ te zien waarin 10 fotografen op hun eigenwijze de polder en het gemaal laten zien.

Daarnaast treedt het Bunschoter gezelschap De Hoop op, geheel in Spakenburger klederdracht, om 13.30 uur en om 14.30 uur. Zij brengen repertoire op maat; liederen over de visserij, zee, polder en oude ambachten.
Het wordt een gezellig spektakel.
                                               
Het stoomgemaal is deze dag  in werking en stoomt er lustig op los. De vrijwilligers kunnen je alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen. De entree is deze dag gratis; het is namelijk ook Nationale Monumentendag met als thema: ‘Burgers, Boeren en Buitenlui’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten