Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

dinsdag 9 mei 2017

Met Jelle op kraamvisite in de polder Arkemheen

Het gras in de polder is volop in beweging. Kuikens van de kievit, grutto en tureluur lopen door het hoge gras. Helaas zijn er veel kapers op de kust. Je ziet de ouders hun kroost op allerlei manieren beschermen. Op de weidepalen en hekken wordt de omgeving in de gaten gehouden en als er alarm is wordt de indringer aangevallen.

Jelle de Jong kent de polder Arkemheen als zijn broekzak; hij heeft al ruim 30 jaar de weidevogels beschermd. Daarnaast maakt hij schitterende foto’s, waarvan een aantal tentoongesteld zijn op de zolder van het bezoekerscentrum Arkemheen.’Voorjaar in de polder’ niet alleen foto’s, maar ook cijfers over de weidevogelstand door de jaren heen.

Zaterdagochtend 20 mei kan je mee met Jelle op kraamvisite in de polder. Om 8 uur is de start bij het stoomgemaal Arkemheen, Zeedijk 6 in Nijkerk. Neem de verrekijker mee. De excursie duurt anderhalf uur en is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Graag wel even opgeven via communicatie@stoomgemaal-arkemheen.nl of 06-23196934. Minimaal 8, maximaal 20 deelnemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten