Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

zondag 26 maart 2017

Het stoomgemaal Arkemheen is er klaar voor

Zaterdag 1 april staat het stoomgemaal van 11 -16 uur onder stoom. Uniek erfgoed in bedrijf. De vrijwilligers zijn de winter druk geweest om alles in orde te maken. Het proefdraaien ging super en niks staat er in de weg om het maalseizoen te beginnen.
Stoomgemaal Arkemheen houdt de stoomgeschiedenis levend. Ervaar zelf hoe geluidloos de stoommachine werkt en ruik de geur van warme olie. Voor de kinderen is er een speurtocht en wie weet mag je van de stoker het vuur zien. Uniek erfgoed in bedrijf.Ook in de polder is er van alles te zien en te beleven. De grutto’s, kievieten en andere vogels zijn in de ban van het voorjaar. Er wordt het hof gemaakt, nesten klaargemaakt en gepaard.

Vogelaar/fotograaf Jelle de Jong uit Nijkerk gaat van 8-9.30 uur op vogelvisite. De start is bij het stoomgemaal Arkemheen. Neem de verrekijker mee. Aanmelden is niet nodig. Vrijwillige bijdrage.
Om 10 uur is de opening van de expositie ‘Voorjaar in de polder’, 30 jaar vogelbescherming van Jelle de Jong met foto’s van weidevogels, parend, broedend en met jongen en cijfers/statistieken over weidevogels en de polder Arkemheen.

Toegang tot erfgoed in bedrijf: €3,50 voor volwassenen en €1,75 voor kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten