Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

zaterdag 14 maart 2015

Proefdraaien stoomgemaal

Gisteren middag zijn de stokers van het stoomgemaal voor het eerst dit jaar gestart met het voorstoken van de stoomketel. Doordat de stoomketel wordt voorgestookt wordt de ketel langzaam op druk gebracht. Dit is beter voor de stoomketel. Nadat de vrijwilligers vanmorgen de stoomketel opnieuw hadden opgestookt en voldoende druk hadden opgebouwd heeft de machinist de stoommachine laten draaien. Het proefdraaien is met succes afgerond.

Een van de vrijwilligers van het stoomgemaal moest tijdens het proefdraaien laten zien aan de examinator dat hij het vak als stoker beheerst. Deze vrijwilliger is hiervoor glansrijk geslaagd. Dit seizoen zal hij zeker diverse malen actief zijn als officieel stoker van het stoomgemaal.

Tijdens het proefdraaien hebben de vrijwilligers een zogeheten "indicateur" op de stoommachine gemonteerd. Dit apparaat laat d.m.v. een grafiek zien hoe de stoommachine is afgesteld. Dit apparaat is net zoals het stoomgemaal al aardig op leeftijd, maar heeft vandaag weer laten zien dat er nog prima mee gewerkt kan worden.

Een overzichtsfoto vanuit de machinekamer tijdens het proefdraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten