Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

vrijdag 12 september 2014

Vilten en kaarsen maken in de polder tijdens Open Monumentendag

Tijdens de Oude Ambachtenmarkt op zaterdag 13 september bij het stoomgemaal en bezoekerscentrum Arkemheen kan men twee korte workshops volgen met een leuk resultaat.


De ViltWerkplaats is aanwezig. Vilten is een super leuke activiteit voor jong en oud. Tot aan je ellebogen in het zeepschuim, kliederen met water, wrijven over de wol en ervaren hoe je de losse plukjes, prachtig gekleurde schapenwol langzaam omtovert tot stevig vilt.

Doe mee en maak wat moois voor op je herfsttafel. Een paddenstoeltje of een bolster voor de jongste en een egeltje of misschien een uiltje voor de oudere kinderen. Ook kan je een landschapsschilderij vilten of iets anders. Er zijn genoeg voorbeelden aanwezig.

De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en je kunt gewoon aanschuiven als er plek is. Prijs: € 5,-.

Ook bij het Oude Ambachtenatelier kan men tegen een kleine vergoeding actief aan de slag met het maken van een paddenstoelkaars. ‘Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen.’ Verder zijn er verschillende oude ambachten te bewonderen, zoals klompen maken, netten boeten, wol spinnen, manden vlechten en nog veel meer.

Ontdek  en beleef het allemaal op zaterdag 13 september van 11-16 uur in de polder Arkemheen, Zeedijk 6, Nijkerk. Het is het reisje zeker waard. Zie ook www.bezoekarkemheen.nl