Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

dinsdag 29 juli 2014

Zaterdag 9 augustus Ministoomdag

Op zaterdag 9 augustus is het stoomgemaal Hertog Reijnout vanaf 10 uur 's morgens in bedrijf en zijn er in en rond het stoomgemaal veel attracties en evenementen. Vorig jaar nog op het plein bij Nijkerk600 maar nu weer vertrouwd in en op het stoomgemaal aan de Zeedijk 6.

Spoortreinen op verschillende spoorbreedtes, stoomtractors, stoomboten, grote en kleine machines en veel werkende stoommodellen en dieselmotoren kunnen worden bewonderd.

Bijzondere attracties zijn onder andere demonstraties met een stenenbreker, aangedreven door de stoomtractor “De Majoor” van 1916, de stoomwals “Schwarzkopf” van 1927 voor wegaanleg en varen met de stoomsleper “De Adelaar” op het Eemmeer of met de “Orion” op het water van de Arkemheense polder. Verder verschillende stoomlocomotieven op twee spoorbanen. Ook is er een draaimolen en kunnen kinderen meerijden met de stoomauto’s.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het gemaal.

Het Putter Stoomgemaal is ook in bedrijf.

Landgoeddag “De Wielewaal”

Ga op deze dag ook eens kijken bij de “Landgoeddag” op het landgoed “De Wielewaal”. Prachtig gelegen in het Hulkesteinsebos, pal tegenover het stoomgemaal aan de overkant van het Nijkerkernauw. Er zijn attracties als schapen drijven, het dorsen van gerst, oude tractors en landbouwmachines en de verkoop van streekproducten. Bij mooi weer zijn de beschutte strandjes een echte aanrader. Adres Wielseweg 9, Zeewolde en kijk op www.dewielewaal.com.