Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

vrijdag 11 april 2014

Eierspektakel in de polder Arkemheen

Op maandag 21 april staat het stoomgemaal Hertog Reijnout en het bezoekerscentrum Arkemheen in het teken van eieren: de Tweede Paaseimaaldag. Het stoomgemaal is weer voor de eerste keer in het seizoen onder stoom en overal zijn eieren.

Een kijkje bij het stoomgemaal in bedrijf biedt een unieke aanblik op Europa’s enige werkende gemaal met buitenschepraderen. De machinist, stoker en andere vrijwilligers die het oude stoomgemaal (1883) draaiende houden, vertellen de bezoekers graag over de geschiedenis en werking ervan. Stoom is nog steeds in.
Bij mooi weer vaart Jans stoombootje de Wiel op en neer. Een echte belevenis.

In het bezoekerscentrum zijn er speciale gratis activiteiten in verband met het Paasfeest. Het thema is: Een ei hoort erbij! Van welke vogel is dit ei? Doe de Eiquiz en/of de speurtocht naar verstopte eieren. Men kan eieren verven, kipjes vouwen en er wordt geschminkt in de paassfeer (vanaf 13 uur).
Wie weet wordt het wereldrecordpaaseieren verven wel verbroken?

Het IVN  Nijkerk is aanwezig met de natuurwinkel en in de polder Arkemheen zijn de grutto, kievit, scholekster, tureluur en ander vogels zijn ook met eieren bezig.
Er is een fietstocht door de polder ‘Rondje stoomgemaal’ waarbij je vast alle weidevogels tegenkomt en ook de rietzangers laten zich horen. Vergeet de verrekijker niet!

Op de zolder zijn eindexamenstukken Kunst van leerlingen van het Corlaer College te bewonderen met als thema ’Vergezichten’. Er is ook een schitterend uitkijkpunt met verrekijkers met een mooi vergezicht. De expositie staat nog tot 1 mei.