Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

woensdag 29 mei 2013

Wereldrecord gemaal schilderen

Als je op zoek bent naar een leuke en creatieve uitdaging, dan is dit de ultieme kans. Op de "creatieve maaldag" op zaterdag 8 juni 2013 organiseert het Stoomgemaal Hertog Reijnout en bezoekerscentrum Arkemheen van 11.00 tot 16.00 uur een creatieve dag waarin je je van je meest creatieve kant kunt laten zien. Het stoomgemaal Hertog Reijnout is een uniek monument in de polder Arkemheen bij Nijkerk. Dit komt doordat het monument het enige werkende gemaal met buitenschepraderen is in Europa. Op deze dag staat het stoomgemaal Hertog Reijnout helemaal in the picture.

De opdracht is het natekenen en/of schilderen van het gemaal of een onderdeel hiervan. Hiermee maken wij kans op het wereldrecord gemaal schilderen! Het is dus de bedoeling dat er zoveel mogelijk tekeningen/schilderijen gemaakt worden van het stoomgemaal. Of u nou 4 of 104 bent of er tussenin, iedereen kan meedoen met de activiteit. Met een beetje geluk, kan het record zelfs genoteerd worden in het Guinness Book of Records.Natuurlijk zal ook het stoomgemaal op deze dag onder stoom staan en zult u hierover een interessante uitleg krijgen, waardoor u interessante dingen te weten komt over de werking van het stoomgemaal. Deze creatieve maaldag duurt van 11.00 tot 16.00 uur, genoeg tijd dus om een leuke tekening of schilderij te maken.

Bent u in voor deze unieke uitdaging dan kunt u uzelf opgeven via info@bezoekarkemheen.nl. De entree bedraagt voor volwassenen € 3,50 en voor kinderen tot 14 jaar € 1,75. Als u mee wilt doen met tekenen/schilderen betaalt u € 2,00 extra.

Voor meer informatie over het bezoekerscentrum kunt u terecht op onze website www.bezoekarkemheen.nl.