Nog
dagen
uren
minuten
seconden tot de maaldag op 2e Paasdag

woensdag 3 mei 2017

Maaldag 13 mei

‘Meimaand…fietsmaand’, Maand van de Watersport, Nationale Molen-en gemalendag, Nationale Vogelweek en bijna Moederdag: al deze festiviteiten worden op 1 dag gevierd in de polder Arkemheen.

Zaterdag 13 mei is het stoomgemaal van 11-16 uur onder stoom. Terug in de tijd met verhalen van toen in geuren en kleuren.

In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum te bewonderen/ontdekken met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op de zolder is de fototentoonstelling ‘ Voorjaar in de polder’ ‘van Jelle de Jong te zien. Hofmakende, parende, broedende en weidevogels met jongen.



Voor fietsers is er een mooie fietstocht van 17-20 km uitgezet langs fietsknooppunten, met een overtocht, over de oude (1356) en de nieuwe polder (1967). De Randmeren zijn het gastgebied van de Meimaand-Fietsmaand. www.meimaandfietsmaand.nl

Kijk en luister ook naar de vogels in de polder. De rietvogels zingen het hoogte lied en zijn druk met broeden evenals de fuut, grutto en tureluur. De kievit is al met de opvoeding van haar kuikens bezig. En de ganzen hebben de kinderopvang weer geopend.

Voor kinderen is er een fietsletterspeurtocht en ze kunnen een natuurlijk moederdagkadootje maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten